ANPRO

ANPRO
Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Română ,,Ioana Em. Petrescu"

9 ian. 2010

Poveşti cu vampiri

VAMPIRUL GHINIONIST

Moris era un vampir cam împiedicat de felul lui, dar cu un vis măreţ. El ar fi vrut să meargă în România pentru a deveni cel mai puternic vampir şi pentru a domni la castelul Bran.
Vampirul nostru luă avionul, conştient că avea de parcurs un drum lung din America în România. După ore lungi şi plictisitoare de zbor, a ajuns cu bine la destinaţie. În Bucureşti era întuneric şi ploua, iar vampirul nu-şi putea da bine seama cum erau locurile de aici. S-a plimbat ce s-a plimbat, fără să ştie încotro, până când a dat de o clădire. Era mare şi plină de statui şi tablouri. Moris era foarte înfometat, pentru că nu mai băuse sânge de foarte mult timp. Mergând pe coridor, a văzut o femeie nemişcată. Nu s-a mai putut stăpâni şi şi-a înfipt dinţii în pradă. Mare i-a fost uimirea să descopere că muşcase o statuie! În plus, a fost şi o surpriză dureroasă: şi-a pierdut dinţii. Era foarte trist! Mergând mai departe cu dinţii în mână, văzu o altă siluetă. Se apropie de ea şi o atinse. Într-o fracţune de secundă, silueta s-a prăbuşit peste el: era o mumie! De frică, vampirul o luă la fugă, crezând că mumia a înviat.
Într-un sfârşit, a ajuns la o uşă care dădea spre afară. Ieşind, se pomeni într-un cimitir. Mergea printre pietre, tremurând, când se împiedică de pelerină şi căzu pe o piatră de mormânt. În spatele lui simţi o răsuflare. Crezând că era un mort, o luă la fugă de mâncă pământul. Nu ştia, sărmanul, că mortul nu era aşa mort, era paznicul cimitirului, cu sânge cald!
Îngrozit de evenimentele prin care a trecut, Moris a fugit din România. Ba chiar nu voia să mai audă de această ţară!
Şi aşa a fost să fie cu visul vampirului nostru!

Ilie Georgiana Tatiana, Clasa a VI-a A

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu